OM OSS

FIREFIGHT

Firefight er et metalband fra Bergen som ble stiftet som et samvirkeforetak 6. mars 2017, men historien strekker seg noen år tilbake i tid når gitaristene Jotsa & Ditlef begynte å jamme sammen. I sommer 2016 kom vokalist Runar inn i gruppen og dermed begynte både gamle og nye låter å ta form. Noen måneder senere ble bassist Andreas med og grunnlaget for det som skulle bli Firefight var lagt.

 

Hovedfokuset til bandet det første året etter stiftelsen var å spille mest mulig konserter lokalt og bli bedre kjent med både andre musikere og de ulike scenene i Bergen. Mot slutten av 2017 falt den siste brikken på plass når Eivind kom inn som trommis. Alle medlemmene i bandet er essensielle i låtskrivingen, noe som gir brede inspirasjonskilder og tilfredsstillende resultater.

MÅL OG VEIEN VIDERE

I tråd med målene til bandet i 2018 har Firefight beveget seg ut av Bergen og spilt bl.a. i Oslo og Stavanger iløpet av våren. Dette i forbindelse med en mini-norgesturne sammen med svenske Eyes Wide Open. Ny musikk har også vært på agendaen og i løpet av sommeren 2018 har vi sluppet to singler, "Inside the Fire" og "Crying Wolf" på alle musikkstrømmetjenester. Veien videre for Firefight er å fortsette å spille konserter og forhåpentligvis fortsette å bli kjent med nye talentfulle band og musikere på veien. Ny musikk er også på vei!

BOOKING

Ønsker du en energi- og stemningsfull opptreden i dine lokaler? Vi er tilpasningsdyktige, og strekker oss langt for å skreddersy et program som passer ditt behov med tanke på varighet og pris. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende dialog. Vi er opptatt av at avtalevilkårene skal være rettferdig for begge parter.

ARRANGEMENTER

Vi ønsker også å inkludere og aktivisere lokalmiljøet ved å arrangere diverse konserter og band-kvelder, noe som vil gi flere musikere muligheten til å komme til på en scene. Følg oss gjerne på Facebook eller på vår nettside for å få med deg våre konserter og arrangementer.

MEDLEMMER

Runar Hansen

Eg er ein gut fra 1996 og er student. Eg er vokalist og låtskriver i bandene Resistansen og Firefight. Det som fekk meg til å begynne med musikk var i utgangspunktet bare ein grunnleggjande interesse for musikk. Eg begynte med å spela keyboard og piano i 4. klasse. Eg begynte deretter med gitar og sang på ungdomskulen kvar eg begynte i mitt første band. Det varte ut ungdomskulen. På vidaregåande starta eg og noen venner bandet Resistansen som eg har sunget i siden. Fremover håper eg å oppnå litt suksess innen musikkverden. Det eg ønsker å oppnå med Firefight er å ha det gøy, spille konserter og forhåpentligvis turnere over heile norge og meir viss me får dét óg til. Målet mitt med livet er å ha laget ein sang kvar heile publikumet på ein konsert kan teksten så godt at eg ikkje trenge å synga sjølv. Utenom musikk og lærerhøgskule er det ikkje så mye tid til overs, men den tiden eg har er eg med venner, trener eller går turer.

Vokalist og låtskriver

Ditlef Svae

Jeg er født i 1988 og er lead-gitarist og låtskriver i bandet. Jeg har spilt gitar i snart 8 år, og trives godt med det. I Firefight har jeg spilt i snart 2 år, og jeg ser lyst på fremtiden til bandet. Jeg jobber for øvrig i Helse Vest og trives godt med dette. Jeg går også på skole for å tå utdanning, men det er lite som betyr mer enn bandet. Jeg er sterkt inspirert av Metallica, A7x og Rammstein.

Lead-gitarist og låtskriver

(Jotsa)roop Singh Kahlon

Gitarist og låtskrivar i Firefight. Eg er født i 1987 og begynte å spele gitar i tenåra, etter noken år med musikken på hylla fekk eg virkelig gnisten tilbake i tida før vi oppretta bandet. Trives veldig godt med gjengen i Firefight både på øving og fritid, og ser fram til den spennande fortsettelsen. Eg er sivilingeniør med Konstruksjonsteknikk som spesialisering og jobber som Design Ingeniør i Subsea virksomhet innan Olje & Gass. Er ellers over middels interessert i engelsk fotball og som alle barn med sine utviklingsår på 90-talet; godt oppdratt av folk som Sir Alex Ferguson og Shigeru Miyamoto!

Rytmegitarist og låtskriver

Andreas Vik Nilsen

Eg er ein stril frå Sund på Sotra, født i 1992. Min interesse for musikk starta i tenåra og då eg var 18 kjøpte eg min første gitar. Eg og to kompisar starta eit band som heite Råthôlo, me spelte hard rock versjona av Vinskvetten sine låtar. Samtidig blei eg styremedlem i Sund Rock Club, og me starta å øva der. Me spelte nokre få konsertar i løpet av 2011 og 2012. Då eg var ferdig med vidaregåande flytta eg til Bømlo, i 2012, for å bli automatikkarlærling. Dette vart slutten på Råthôlo og min føste periode i Sund Rock Club, eg begynte etterkvart å spele gitar i eit nytt band. Bandet spelte cover av rock og metal låtar. Då eg var ferdig med læretida flytta eg heimatt til Sund, for å begynna på Bergen Tekniske Fagskole i 2014. Samtidig som eg gjekk på skulen blei eg styreleiar i Sund Rock Club og spelte eg bass i eit revy/sjåv på Osterøy, som heiter "The Show Must Go On" (det er kun namnet som har samanheng med Queen). Etter eg blei uteksaminert som Fagskuleingeniør i Automasjon, i 2016, blei eg med som bassist og låtskrivar i Firefight

Bassist, Backing vokal og låtskriver

Eivind Sørhus

I fablene fra Bilkrabygda har det lenge vært profetert om en trommeslager som endelig skal sette de på kartet: ”Eyvindr”. Utrettelig dedikasjon og entusiasme satt til verks med kataklysmisk effekt når trommefills-ene vever riffene sømløst sammen. Liker å lage pinneved av trommestikker!

Trommeslager

Please reload

Copyright © 2018 Firefight